<img src="http://www.incline9edge.com/66990.png" style="display:none;">
Top Pane

IT marketing & sales: verkopen door niet te verkopen

Geschreven door Michel de Groot

 

IT oplossingen verkopen door niet te verkopen? Dat klinkt tegenstrijdig! Iedere rechtgeaarde IT Sales m/v staat immers dag en nacht klaar om te scoren. Lead gespot? Gaan! Hunten, trekken en sleuren aan de prospect om de deal te winnen.

 

Toch kan het anders. Beter.

 

Read More

Topics: IT marketing

IT marketing en lead generatie: wat is de echte vraag van de klant?

Geschreven door Michel de GrootOnderzoek (2012, CEB in samenwerking met Google) toont aan dat potentiële klanten gemiddeld reeds 60% van de klassieke sales funnel online hebben doorlopen voordat contact wordt gelegd met aanbieders.

Dat heeft een aantal grote nadelen. Wanneer je pas laat aanhaakt in de buyer journey van de klant:
-    Heb je minder kans de oplossingsrichting en productkeuze te beïnvloeden
-    Wordt het steeds moeilijker echte ‘value add’ te leveren
-    Ontstaat er een ander concurrentieveld
-    Waardoor je meer druk op prijs en marge krijgt

Succesvolle bedrijven richten hun marketingstrategie en lead generatie programma's dus op ‘Being in before the tender’: zo vroeg mogelijk oplossingsrichtingen bieden voor de ‘business issues’ van de prospect.
Read More

De 60 tinten grijs van IT marketing

Geschreven door Michel de Groot

 

Hoe zet je tegenwoordig eigenlijk een IT bedrijf, product of (cloud) dienst in de markt?

 

Uit de regelmatige gesprekken die ik met IT ondernemers en IT marketeers voer, blijkt dat zij het steeds moeilijker vinden om nieuwe klanten te vinden. Telkens weer blijkt dat instrumenten zoals beurzen, advertenties en telemarketing niet voldoende bijdragen aan lead generatie.

 

Read More

Topics: inbound marketing

IT marketingstrategie: welke vragen moet je stellen?

Geschreven door Michel de Groot

 

 

In een ander blog artikel schreef ik over 'de ICT marketing- en communicatiestrategie in vier vragen'. Bij het beantwoorden van die vier vragen had ik aangegeven dat ik graag wilde helpen, maar - dit is tenslotte wat ik doe 'for a living' - ik geen uitgebreide analyse kon doen. Daar had R. (mijn nieuwe mailmaatje) uiteraard alle begrip voor, gezien de zakelijke belangen.

Read More

Topics: IT marketing

Een ICT marketing- en communicatiestrategie in 4 vragen

Geschreven door Michel de Groot

 

Een tijd geleden ontving ik een e-mail met als onderwerp “Theorie communicatie binnen ICT branche”. De mail was verstuurd door een vierdejaars communicatiestudent die een afstudeeronderzoek bij een klein ICT bedrijf deed.

 

De toelichting luidde: “Voor mijn onderzoek ben ik op zoek gegaan naar theorie met betrekking tot communicatie binnen de ICT branche. Hier is echter nauwelijks iets over te vinden, waardoor ik het advies van mijn begeleider kreeg om een communicatiebedrijf te benaderen dat zich specifiek richt op deze branche. In mijn zoektocht hiernaar ben ik bij uw organisatie terecht gekomen.”

 

Na enig heen en weer mailen stonden er vier, op het oog eenvoudige, vragen voor mij klaar. Als je ze leest, dan zie je heel duidelijk met welke ICT marketing vraagstukken bedrijven worstelen. Alleen helaas voor zowel de student als het ICT bedrijf, zijn deze vragen niet eenvoudig en eenduidig te beantwoorden. De realiteit is veel dynamischer en kent meer variaties dan ‘A of B’.

 

Ik heb toch mijn ideeën gedeeld over deze onderwerpen en hoop dat ik ze hier verder mee heb kunnen helpen.

Read More

Topics: IT marketing

Bericht ontvangen bij nieuwe blog artikelen? Laat hier je e-mail adres achter:

Contact

Interessant artikel? Deel het met je netwerk. Alvast bedankt!